Тел. 0700 14350; 032 243 813; Моб. 0879 550 906, 0899 189 555

Здравейте!   

Предимства на каменната вата в сравнение с други фасадни топлоизолационни материали :

      - Устойчивост на размерите

      – плоскостите от каменна минерална вата не съдържат в себе си остатъчен производствен газ, който би могъл да причини загуба на обем и размери в течение на годините експлоатация на фасадата.

    - Паропропускливост - отворенната клетъчна структура на изолацията от каменни влакна определя ниското съпротивление на преминаване на водни пари. Kоефициентът на преминаване на водни пари (µ) при каменната минерална вата е равен на 1 , докато при някои други фасадни топлоизолационниматериали този коефициент надминава 200. Монтирайки топлоизолация на външните стени на жилището, в известна степен ние „запечатваме” водните пари, които преминавайки през порестата структура на фасадната стена, неизменно стигат до изолационните плоскости, и или продължават естествения си път навън, или се отлагат и кондензират между топлоизолацията и зидът, предизвиквайки повишена влажност, конденз или развитие на плесен във вътрешността на помещението.

     - Пожаробезопасност – каменната минерална вата е негорим материал, не се топи, не отделя пушек или отровни газове. При възникване на пожар възпрепятства предаването на огъня по външните фасади и пренасянето му от етаж на етаж.

     - Звукоизолация – стотиците хиляди влакна, от които е изградена каменната вата напълно абсорбират в себе си шума, както от околната среда, така и от жилището.

    - Устойчивост на гризачи, птици, микроорганизми и други вредители. За разлика от други материали за фасадна изолация каменната минерална вата не предоставя условия за комфортно обитаване на гризачи и не се явява дразнител за някои птици, например кълвачи.

 Контактните фасади от каменна минерална вата са подходящи за сгради ново строителство, както и за допълнителна изолация на съществуващи сгради, които нямат топлоизолация или тя не е достатъчна. Плочите от каменна минерална вата могат да бъдат залепени върху всяка гладка, твърда, суха и чиста основа. При изолация на стари сгради трябва първо да се провери зидарията, да се остранят повредените части, а след това празните места да се запълнят с класическа мазилка.

ЕТАПИ НА МОНТАЖ:

 

 

 1. Монтаж на долния краен профил. Долният краен алуминиев профил е закрепен с дюбели . Той осигурява здрава основа на фасадата, защитава долните ъгли на плочата и придържа изолационния материал в правилна хоризонтална равнина.

 2. Нанасяне на лепило на Licata+greutol GreuRaso Plus. Върху всяка плоча от каменна минерална вата се полага специално лепило – нанася се 5 см широка лента по краищата на плочата, по целия ѝ периметър и в средата на всяка плоскост се слагат не по-малко от три точки с диаметър около 15 см и дебелина на слоя лепило около 2см. Най-малко 40% от плочата трябва да бъде покрита с лепилото. Снадките между отделните плочи не трябва допълнително да се запълват с лепило.

 3. Залепване на плочите от каменна минерална вата върху основната конструкция. Плочите от каменна минерална вата се нареждат плътно една до друга чрез притискане на всяка следваща плоча към предишната, вече залепена плоча. Следващият ред трябва да бъде нареден тухлообразно - с дължина половин плоча по-навътре спрямо предишния ред. Равнината на външните повърхности трябва постоянно да се проверява с изравнителна летва с подходяща дължина. Ъглите на прозорците и вратите трябва да се изолират с цели плочи с цел избягване на снадки в ъглите на завършващия слой на мазилката.

 4. Закрепване на плочите от каменна минерална вата с дюбели. Видът и дължината на дюбелите трябва да се съобрази с вида на основата. Като цяло се препоръчват връзки от дюбели с метален пирон с диаметър на главата 60мм. Добро захващане на плочата се получава с 6 дюбела на м2 (по 3 дюбела на плоча), със следната забележка, че за ъглите на сградата трябва да се използват между 8 и 14 дюбелана м2.

 

5. Монтаж на ъглови лайсни с мрежа и подсилване на ъглите и отворите. Преди да се нанесе първият слой лепило, върху който се поставя армиращата мрежа, всички ъгли на сградата и отвори по фасадата й трябва да се подсилят с ъглови лайсни с интегрирана стъклотекстилна мрежа. За да се предотврати напукване на фасадата трябва да се постави допълнителен слой мрежа по ъглите и отворите на фасадата под ъгъл 45º спрямо съответния ъгъл и с размери 20x40cм.

6. Нанасяне на шпакловъчна смес на Licata+greutol GreuRaso Plus . Нанася се първия слой шпакловка. След това се поставя стъкло-текстилна мрежа със задължително застъпване от 10см по ширина и дължина. За да се фиксира стъкло-текстилната мрежа, върху нея се полага втори слой шпакловка така, че тя да остане във външната третина на шпакловката. Общата дебелина на нанесената шпакловка трябва да бъде 5мм.

 

 7. Нанасяне на финишния слой на фасадата. Грунда на Licata+greutol Isolante LG трябва да се нанесе върху вече изсъхналата шпакловка. За финишен слой на фасадата ние препоръчваме  продуктите на Licata + Greutol-  силикатна GreuSil  , силиконова GreuSiloxan  и  нано - силикатна GreuSil Nano - Sol.

 

на страница
Резултати 1 до 9 от 13 общо
1 2

Licata Каменна вата

на страница
Резултати 1 до 9 от 13 общо
1 2